دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 206 KB
تعداد صفحات : 169
بازدیدها : 307
برچسبها : مدیریت استرس کنارآیی اجتنابی سلامت روان پایان نامه
مبلغ : 8000 تومان
خرید این فایلدر این تحقیق برآنیم تا با آموزش مهارتهای مدیریت بر استرس، به نوجوانان راهکارهای صحیح کنارآیی و مبارزه با افکار منفی را آموزش داده و در جهت تغییر اسنادهای بدبینانه قدم برداریم و در پی این آموزشها سلامت جسمانی و روانی او را ارتقا دهیم.
نوجوانی دوره ای بین کودکی و بزرگسالی است که او را با زنجیره ای از موانع تحولی و چالش های عدیده ای روبرو می سازد. در ابتدا تکالیف طبیعی همچون تحول هویت و دستیابی به استقلال و سازگاری با همسالان وجود دارد. مرحله دوم گذر از کودکی به بزرگسالی است که با تغییرات فیزیولوژیکی در بدن و تحول شناختی مشخص می شود. این مرحله زمانی است که فرد نیازمند انجام نقش های اجتماعی در رابطه با همسالان و افرادی از جنس مخالف، انجام تکالیف مدرسه و تصمیم گیری هایی در رابطه با شغل می باشد. از آنجا که تغییرات و وجود تکالیف متفاوت نوجوان را در معرض استرس عدیده ای قرار می دهد، لزوم و اهمیت سازگاری و کنار آمدن با این استرس ها در این دوره نمایان می گردد. با توجه به این مقدمه اندکی به راهبردها و مهارتهای کنارآیی می پردازیم. کنار آمدن، متشکل از پاسخهایی (افکار، احساسات و اعمالی) است که فرد در برخورد با موقعیت های مشکل داری که در زندگی روزمره و در شرایط خاص با آنها مواجه می شود، بکار می گیرد. گاهی اوقات مشکلات حل می شوند و گاه در تلاش فردی برای برخورد با محیط مورد اغماض قرار می گیرند.
لازاروس کنار آمدن را شامل کوششهایی به منظور سازگاری و انطباق با شرایط استرس آور در تلاش در جهت کاهش پیامدهای منفی ناشی از منبع استرس می داند.
در زمینه کنار آمدن با استرس ،دو شیوه اصلی کنار آیی وجود دارد. شیوه اول روش متمرکز بر مسئله است یعنی فرد به استرس به عنوان موضوعی حل شدنی و هدف اصلی می نگرد و شیوه دوم روش متمرکز بر هیجان است. یعنی فرد مشکل را حل نمی کند بلکه سعی در کاهش پیامدهای هیجانی مشکل دارد. شماری از محققین، افرادی را که بوسیله کاهش دادن یا اجتناب کردن با استرس کنار آمده اند را با افرادی که از راهکارهای بیشتر مقابله ای و یا هوشیارانه نظیر جمع آوری اطلاعات و اقدام به عمل استفاده نموده اند، مقایسه کردند. در مجموع تحقیقات نشان می دهد که شیوه مقابله نسبت به اجتناب راهکار موفق تری است. افرادی که مستقیما با مشکل مواجه می شوند نه تنها با احتمال بیشتری آن را حل می کنند بلکه برای تحت کنترل درآوردن استرس در آینده بهتر آماده می شوند. در واقع برخی پژوهشها معتقدند، اجتناب مزمن از مشکلات، افراد را در معرض خطر استرس افزوده و شاید مسائل مرتبط با سلامتی قرار دهد....
اهداف تحقیق
در پژوهش حاضر اهداف تحقیق به شرح زیر هستند:
بررسی میزان اثر بخشی آموزش مهارتهای مدیریت بر استرس بر کاهش سبک کنارآیی اجتنابی دانش آموزان.
بررسی میزان اثر بخشی آموزش مهارتهای مدیریت بر استرس بر کاهش سبک اسناد منفی دانش آموزان
بررسی میزان اثر بخشی آموزش مهارتهای مدیریت بر استرس بر ارتقای سلامت روان دانش آموزان.
فرضیه های پژوهش
- آموزش مهارت های مدیریت بر استرس موجب کاهش سبک کنارآیی اجتنابی دانش آموزان می شود.
- آموزش مهارت های مدیریت بر استرس موجب کاهش سبک اسناد منفی دانش آموزان می شود.
- آموزش مهارت های مدیریت بر استرس موجب افزایش سلامت روان دانش آموزان می شود.
متغیرهای پژوهش
در این تحقیق متغیرهای زیر بکار می روند:
-متغیر مستقل: آموزش مهارتهای مدیریت بر استرس
- متغیر وابسته : سبک کنارآیی اجتنابی، سبک اسناد منفی، سلامت روان
- متغیرکنترل: جنسیت، پایه تحصیلی، فرد آموزش دهنده
تعریف اصطلاحات
1-6- تعاریف نظری و عملیاتی متغیرها
مفاهیم و اصطلاحات را اصولا می توان به دو صورت کلی تعریف کرد: تعاریف نظری یا سازنده و تعاریف عملی تعاریف سازنده یا نظری که اشیا یا پدیده ها را برحسب مفاهیم مترادف با ملاکهای فرضی و انتزاعی توصیف می کند (نه ملاکهای مشاهده پذیر) و نقش مهمی در فرایند منطق مربوط به تنظیم فرضیه بازی می کند، اما نمی تواند جایگزین تعاریف عملی شود.
تعریف عملی، ملاکهای مشخص منحصر به فرد و مشاهده پذیر مربوط به یک پدیده را به روشنی بیان می کند، در واقع پلهایی است که حوزه فرضیات یا کلیات را با دنیای واقعی و اختصاصی مربوط می کند، اما نمی تواند جایگزین تعاریف عملی شود.
عبارتست از یادگیری اصولی که به فرد کمک می کند تا با شناسایی موقعیت استرس زا یا به جریان اندازنده های پاسخ استرسی، به انتخاب راهکاری مناسب در جهت اداره موقعیت پر استرس دست بزند. داد.
از نظر مک نامارا مهارتهای مدیریت استرس را می توان در 6 مرحله به دانش آموزان آموزش داد: آموزش شناسایی علائم استرس و تاثیر استرس بر افکار، احساسات، رفتار و سلامت جسمانی - شیوه های ذهنی کنار آمدن با استرس - روش های فیزیکی کنار آوردن با استرس - مهارتهای مطالعه، آمادگی برای امتحان و مدیریت بر زمان - روش های ارتباطی و میان فردی- تقویت اعتماد به نفس و عزت نفس پیشگیری از افسردگی و اضطراب.
تعریف عملیاتی
آموزش مهارتهای استرس: منظور روش آموزشی سارامک نامارا است که در جهت اداره و کنترل موقعیت استرسی به دانش آموزان ارائه می شود. این روش در8 جلسه هفته ای 2 روز به مدت 70 دقیقه به دانش آموزان یک کلاس بطور کلی آموزش داده می شود.
کنار آمدن: تلاشی است که هم تکیه بر عمل دارد و هم درون فردی است که درنهایت خواسته ها و تعارض های درونی و محیطی را اداره می کند (یعنی یا بر آنها تسلط پیدا می کند یا آنها را تحمل می کند یا آنها را کاهش می دهد و به حداقل می رساند).
کنارآمدن با استرس: طبق نظر فرایدنبرگ و لوئیس کنار آیی مجموعه ای از اعمال خلقی و شناختی است که در پاسخ به یک مسئله خاص به وجود می آید. آنها تلاش برای ترمیم، تعادل یا برطرف کردن عدم تعادل فرد را ارائه دادند. این کار می تواند با حل مشکل (به معنای برطرف کردن محرک) انجام شود یا اینکه خود را مسئله بدون اینکه راه حلی ارائه کند، انطباق دهد.
اجتناب در واقع از پذیرش تغییرات با دوری از موقعیت هاست. فرایدنبرگ معتقد است سبک کنارآیی اجتنابی سبکی متشکل از 8 راهبرد: نگرانی، جستجوی تعلق، تفکر آرزومندانه، کنار نیامدن، نادیده گرفتن مشکل، کاهش تنش، خودنگهدای و سرزنش خود می باشد، این راهبردها ترکیبی از آنچه که ممکن است اجتنابی یا نابارور خوانده شود و بطور تجربی با ناتوانی در کنار آمدن مرتبط می باشد. شواهد متقاعد کننده نشان می دهد سبک کنار آیی اجتنابی با سازگاری ضعیف همبستگی دارد.
تعریف عملیاتی
این سبک با استفاده از مقیاس کنارآیی نوجوانان (ACS) فرایدنبرگ ولوئیس سنجیده می شود و نمره ای که آزمودنی از مجموع راهکارهای نگرانی، تفکر آرزومندانه، جستجوی تعلق، کنار نیامدن، نادیده گرفتن مشکل، کاهش تنش، خود نگهداری و سرزنش خود بدست می آورد.
سبک اسناد: سبک اسناد فرایندی است که فرد از طریق آن دنیای خود را تفسیر می کند و معمولا این تغییر در ابعاد درونی بیرونی، کلی - اختصاصی وپایدار- ناپایدار سنجیده می شود.
سبکی است که این سه بعد را تنها در موقعیت های منفی می سنجد.
تعریف عملیاتی
سبک اسناد منفی: در این پژوهش با استفاده از پرسشنامه از سبک اسنادی کودکان و نوجوانان سنجیده می شود و نمره ای که آزمودنی از موقعیت های منفی این آزمون بدست می آورد.
حالت روانی که ویژگی بارز آن سلامت و بهبود هیجانی (عاطفی) و نداشتن اضطراب و نشانگان مختل کننده زندگی و ظرفیت ایجاد در رابطه حسنه و راضایت بخش با دیگران و کنار آمدن مناسب با استرس و تناقض های زندگی می باشند.
سلامت روان یک حالت عملکرد موفقیت آمیز عملکرد روانی است که از فعالیت های آفرینشی (مولد)، روابط ارضا کننده در فعالیت بخش با دیگران، توانایی سازش یافتگی وسازگاری، با تغییر و کنار آمدن با مشکلات و پریشانیها، نتیجه می شود.
...
خرید و دانلود آنی فایل