تحقیق راهنمای اندازه گیری شاخص های بهره وری

تحقیق راهنمای اندازه گیری شاخص های بهره وری تحقیق راهنمای اندازه گیری شاخص های بهره وری

دسته : مدیریت

فرمت فایل : word

حجم فایل : 39 KB

تعداد صفحات : 46

بازدیدها : 318

برچسبها : شاخص های بهره وری اندازه گیری بهره وری

مبلغ : 4000 تومان

خرید این فایل

دانلود تحقیق راهنمای اندازه گیری شاخص های بهره وری

تحقیق راهنمای اندازه گیری شاخص های بهره وری

در سالهای آغازین هزاره سوم کشورهای جهان سعی دارند که سهم بیشتری از تجارت جهانی را به خود اختصاص دهند. برای نیل به این هدف باید بتوانند توان رقابت پذیری خود را افزایش دهند و این امر جز از طریق ارتقای بهره وری امکان پذیر نخواهد بود. بررسی سهم رشد بهره وری کل عوامل تولید در رشد اقتصادی در کشورهای توسعه یافته یا در حال گذار بیانگر این واقعیت است که در دو دهه گذشته در این کشورها سعی شده سهم عمده ای از رشد اقتصادی از طریق رشد شاخص های بهره وری کل عوامل تامین شود. در صورتی که کشور ایران بخواهد سطح توسعه یافتگی خود را به سطح کشورهای فوق برساند بجز ارتقای بهره وری ساز و کار دیگری در اختیار ندارد.

چرخه مدیریت بهبود بهره وری

با ارتقای بهره وری می توان سطح رقابت پذیری را افزایش داد و از این طریق به بازارهای جهانی راه یافت. برای برنامه ریزی در زمینه ارتقای بهره وری باید بدانیم که از منظر سطح بهره وری در کجا قرار داریم و به کجا می خواهیم برویم و برای رسیدن به مقصد چه راهکارهایی مناسب تر است. صاحب نظران علم بهره وری این مقولات را در چارچوب چرخه مدیریت بهبود بهره وری مطرح می کنند که به آن PDCA نیز می گویند. در کلمات اختصاری به کار رفته برای چرخه مدیریت بهبود بهره وری P حرف نخست کلمه Plan بوده D حرف اول کلمه Doو C حرف اول کلمه Check و بالاخره A حرف آغازین کلمه Affirm می باشد. صاحب نظران علم بهره وری علاوه از چرخه فوق از چرخه دیگری نیز استفاده می کنند که به آن MEPI می گویند. در این چرخه M حرف اول کلمه Measuring و E حرف نخست کلمه Evaluation و P حرف اول کلمه Planning و I حرف نخست کلمه Implementation می باشد.

همانگونه که در چرخه مدیریت بهبود بهره وری آمده است گام نخست در این چرخه برنامه ریزی است . برای برنامه ریزی اطلاع از سطح موجود شاخص های بهره وری امری الزامی است. به عبارت دیگر پیش نیاز برنامه ریزی ، اندازه گیری شاخص های بهره وری است .

تعریف شاخص های بهره وری

پرسشی که در این مرحله مطرح می شود آن است که شاخص های بهره وری که باید مورد اندازه گیری قرار گیرند کدامند؟ آیا برای کلیه بخش های اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی، دستگاه های اجرایی، واحد های اقتصادی و... شاخص های بهره وری یکسان تعریف می شود؟ پاسخ به این پرسش منفی است. هر موسسه در ارتباط با رسالت، اهداف و ماموریت های خود می تواند شاخص های بهره وری مربوط به خود را تعریف کند.

به طور کلی شاخص های بهره وری را می توان به گروه شاخص های کارایی و شاخص های اثر بخشی طبقه بندی کرد ...

فهرست مطالب

مقدمه

تاریخچه

تعریف بهره وری

تفاوت بهره وری با تولید

اهمیت بهره وری

سطوح بهره وری

چرخه مدیریت بهبود بهره وری

تعریف شاخص های بهره وری

انواع شاخص های بهره وری

اثربخشی

سطوح مختلفی که شاخص های بهره وری برای اندازه گیری می شوند

واحد اقتصادی

ارزش افزود

روش های محاسبه ارزش افزوده

ارزش ستانده

مصرف واسطه

جبران خدمات کارکنان

تشکیل سرمایه

ارزش موجودی سرمایه

انرژی

شاخص های تعدیل

تمرین عملی

محاسبه ارزش افزوده از سه روش

منابع و مآخذ

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید