مقاله بررسی تاثیر توزیع درآمد بر رشد اقتصادی کشورهای منتخب در حال توسعه و توسع یافته

مقاله بررسی تاثیر توزیع درآمد بر رشد اقتصادی کشورهای منتخب در حال توسعه و توسع یافته مقاله بررسی تاثیر توزیع درآمد بر رشد اقتصادی کشورهای منتخب در حال توسعه و توسع یافته

دسته : اقتصاد

فرمت فایل : word

حجم فایل : 69 KB

تعداد صفحات : 44

بازدیدها : 303

برچسبها : دانلود مقاله

مبلغ : 9900 تومان

خرید این فایل

مقاله بررسی تاثیر توزیع درآمد بر رشد اقتصادی کشورهای منتخب در حال توسعه و توسع یافته

مقاله بررسی تاثیر توزیع درآمد بر رشد اقتصادی کشورهای منتخب در حال توسعه و توسع یافته

 

مقاله ای در حوزه اقتصاد که در 44 صفحه آماده شده که البته جهت ارائه به دانشگاه در مقطعکارشناسی و ارشد می توان استفاده نمود 

 

چکیده :

در این مطالعه به یررسی تاثیر درآمد ، اشتغال ، جهانی شدن ، ارزش افزوده بخش کشاورزی ، سرمایه فیزیکی بر رشد اقتصادی پرداخته شد ، که جهت نیل به این منظور ، از تکنیک اقتصادسنجی پانل دیتا[1] استفاده شده و تخمین مدل از طریق نرم افزارهای Eviews و به روش GLS انجام می شود. و 31 کشور منتخب در حال توسعه و توسعه یافته طی دوره زمانی 2012-1995 مورد بررسی قرار گرفت.

 نتایج حاصل از برآورد صورت گرفته ، گویای آن است که شاخص سرمایه فیزیکی و اشتغال دارای تاثیر مثبت بر رشد اقتصادی می باشند ولی ضریب جینی ( یکی از شاخص های توزیع درآمد می باشد) ، جهانی شدن و ارزش افزوده بخش کشاورزی دارای تاثیر منفی بر رشد اقتصادی می باشند.

واژگان کلیدی : رشد اقتصادی ، توزیع درآمد ، اشتغال ، جهانی شدن ، ارزش افزوده بخش کشاورزی و تکنیک اقتصادسنجی پانل دیتا.

Review :

The study seeks the effect of income, employment, globalization, agricultural sector, foreign direct investment and economic growth was, that to achieve this purpose, the techniques used and the estimation of econometric panel data models via software, and Eviews GLS procedure done. And 31 selected developing and developed countries over the period 2012-1995 were analyzed.

 The results of the estimations made, indicate that physical capital and the employment index has a positive impact on economic growth, but the Gini coefficient (an indicator of income distribution), globalization and the agricultural sector has a negative impact on growth are economic.

Key words: economic growth, income distribution, employment, globalization, agricultural sector and econometric panel data techniques.

 

 

 

فصل اول

(کلیات پژوهش)

 

 

1-1 مقدمه

در بین مقوله های مختلف اقتصادی ، دو مسأله رشد اقتصادی و توزیع درآمد از اهمیت خاصی برخوردار بوده و با پیدایش اقتصاد توسعه توجه به این موضوع پررنگ تر شده است.

لازمه رشد اقتصادی ، انباشت سرمایه است که از طریق تجمع پس انداز خانوارها حاصل می گردد. مطالعات دهه های شصت و هفتاد میلادی ، عمدتاً مبتنی بر این فرض بود که نسبت پس انداز بر درآمد گروه ها به طور متناسب افزایش پیدا می کند. لذا جامعه در مراحل اولیه توسعه که نیاز به حجم بالای سرمایه گذاری دارد به ناچار باید درجه ای از نابرابری توزیع درآمد را بپزیرد تا به توزیع پس از توسعه ظرفیت ها و افزایش منابع ، امکان سیاست های توزیعی فراهم گردد. با توجه به مطالب یاد شده توجه ویژه به موضوع توزیع درآمد و رشد اقتصادی امری بسیار ضروری است و باید از جهات مختلف مد نظر قرار گیرد که مطالعه حاضر می کوشد به این موضوع اهتمام ورزد.

2-1 بیان مسئله

وضعیت توزیع درآمد در هر جامعه ای ، علاوه بر جنبه های اقتصادی ، در ابعاد سیاسی و اجتماعی نیز حائز اهمیت است و هر رویکرد اقتصادی به توزیع درآمد ، ناگزیر پیامدهای سیاسی و اجتماعی نیز خواهد داشت تاریخ علم اقتصاد نشان دهنده این واقعیت است که علی رغم تفاوت دیدگاه های اقتصاددانان از لحاظ متدولوژی و عملیاتی نمودن توزیع درآمد این موضوع همواره دارای اهمیت و جایگاه خاصی خود بوده است.

رابطه میان رشد اقتصادی و توزیع درآمد ، مورد توجه نهادهای سیاست گذاری قرار دارد ؛ زیرا، سیاست گذار اقتصادی نمی تواند از برنامه ریزی برای دستیابی به اهداف مشخص برای این دو مؤلفه غافل بماند برای سیاست گذار همیشه این دغدغه وجود دارد که آیا برای بهبود در توزیع درآمد باید به کند شدن اقتصادی تن داد؟ بنابراین تبیین نظری ارتباط متقابل بین رشد اقتصادی و توزیع درآمد میتواند پاسخگوی یکی از پرسش های اساسی و بنیادین برنامه ریزان اقتصادی به ویژه در کشورهای در حال توسعه باشد ؛ زیرا کشورهای مزبور همواره از سطح پایین درآمد سرانه و نیز گستردگس شکاف های درآمدی در رنج بوده اند. شاید بتوان گفت ریشه کن کردن فقر و تعدیل نا برابری درآمد ، وقتی همراه با رشد اقتصادی در نظر گرفته شود به بزرگترین هدف و دشوارترین وظیفه سیاست کذاران اقتصادی در کشورهای در حال توسعه تبدیل میشود ( ابریشمی و همکاران 14:1389)

 


خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید