پرسشنامه مقیاس درجه بندی اضطراب هامیلتون (HRSA)

پرسشنامه مقیاس درجه بندی اضطراب هامیلتون (HRSA) پرسشنامه مقیاس درجه بندی اضطراب هامیلتون (HRSA)

دسته : پرسشنامه

فرمت فایل : word

حجم فایل : 13 KB

تعداد صفحات : 5

بازدیدها : 290

برچسبها : پرسشنامه HRSA پرسشنامه اضطراب هامیلتون

مبلغ : 3000 تومان

خرید این فایل

دانلود پرسشنامه مقیاس درجه بندی اضطراب هامیلتون (HRSA)

توضیحات مختصری از پرسشنامه مقیاس درجه بندی اضطراب هامیلتون

تعداد گویه ها :14

تعداد مولفه : 14

روایی و پایایی : دارد

نحوه نمره گذاری : دارد

منبع :دارد

نوع فایل : ورد word و قابل ویرایش

تعداد صفحات :5 صفحه

پرسشنامه درجه بندی اضطراب هامیلتون

این مقیاس در سالهای بین 1960 و 1967 توسط ماکس هامیلتون ساخته شده و برای ارزیابی شدت اضطراب جزو مقیاس های بالینی قرار گرفت . در حال حاضر این آزمون از شناخته شده ترین آزمونهای اضطراب محسوب می شود.

توصیف آزمون درجه بندی اضطراب هامیلتون

مقیاس درجه بندی هامیلتون شامل 14 مورد بوده و هر مورد در ارتباط با علائم خاص اضطراب می باشد . در این آزمون که توسط درمانگر نمره گذاری می شود، هر مورد 5 رتبه داشته که حسب شدت علائم از صفر تا 4 نمره می گیرد . صفر نشان دهنده عدم وجود آن علامت و 4 نشان دهنده شدت همان علامت در بیمار می باشد . این مقیاس توسط یک فرد مصاحبه گر، درجه بندی می شود. هامیلتون اطلاعات لازم برای تکمیل این پرسشنامه را از طریق مصاحبه، تاریخچه، وابستگان، و مشاهده بدست می آورد. این مقیاس طیف وسیعی از علائمی را در بر می گیرد که معمولا به عنوان علائم یک حالت اضطرابی تشخیص داده می شوند. این علائم عبارتند از : خلق مضطرب، تنش، ترس، بی خوابی، اشکال در تمرکز، خلق افسرده، تنش عضلانی (تیک، یا لرزش)، وضع جسمی عمومی، علائم قلبی عروقی ،علائم تنفسی، علائم معده ای روده ای، علائم مربوط به دستگاه ادراری تناسلی و علائم جسمی دیگر (خشکی دهان، عرق کردن) و رفتار حین مصاحبه .

نقد آزمون درجه بندی اضطراب هامیلتون

نکات مثبت

اجرای آسان این پرسشنامه و توانایی استفاده از اطلاعات حاصله از مصاحبه، از نکات مثبت این آزمون بوده، و با اینکه این آزمون بایستی توسط یک مصاحبه گر و ارزیاب بالینی ماهر بکار رود، ولی به نظر نمی رسد که استفاده از آن مستلزم آموزشهای زیاد و پیچیده باشد .

نکات منفی

علائم جسمی زیاد باعث می شود که اجرای آزمون در مورد افراد مبتلا به بیماری های جسمی از پایائی و اعتبار مناسبی برخوردار نباشد . برخی از موارد ( مانند بی خوابی، خلق افسرده و برخی از علائم جسمی ) در اختلالات خلقی دیگر نیز به اندازه حالت اضطرابی احتمال وقوع دارد . بنابراین، این مقیاس قادر به تمایز بین حالت اضطرابی و اختلالات دیگر نمی باشد. عدم وجود اطلاعات مربوط به هنجاریابی و اطلاعات لازم برای تعبیر و تفسیر نمرات نیز یکی دیگر از انتقادات وارده به این آزمون می باشد .

تعریف درجات مختلف ارزشیابی

خفیف: به طور نامنظم و برای مدت های کوتاهی این رفتار از مراجع مشاهده می شود .

متوسط: بطور منظم و بادوام و برای مدت های طولانی تری این رفتار از مریض مشاهده می شود و مراجع باید کوشش و تقلای زیادی برای کنار آمدن به این شکل بکار گیرد.

شدید: رفتار مورد نظر دائماً با مراجع همراه است و تمام زندگی او را تحت تاثیر خود قرار می دهد.

خیلی شدید: شدت صفت یا رفتار مورد نظر به حدی است که باعث ناتوانی کامل مراجع در مواجهه با وظایف و فعالیت های روزمره او گردد.

...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید