تحقیق کشت گردو و موانع آن

تحقیق کشت گردو و موانع آن تحقیق کشت گردو و موانع آن

دسته : کشاورزی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 17 KB

تعداد صفحات : 17

بازدیدها : 291

برچسبها : تحقیق کشاورزی گردو

مبلغ : 1000 تومان

خرید این فایل

دانلود تحقیق کشت گردو و موانع پیش رو

تحقیق دانلودی کشت گردو و موانع پیش رو

مقدمه

گردوی معمولی (Juglans vegia L.) متعلق به خانواده Juglandceae و سطح زیر کشت آن در ایران حدود 62/109810 هکتار بوده و سالیانه بطور متوسط 60/168072 تن گردو از درختان بارور در ایران برداشت می گردد. گردو بخاطر نقشی که در تغذیه، درآمد ناشی از صادرات در اقتصاد و کشاورزی دارد در ایران و جهان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

تاکنون عوامل بیماری زای مختلفی از جمله قارچها، باکتری ها و بیماری های ناشی از عوامل محیطی (غیرزنده) از ایران گزارش شده است. بیماری شانکو سیتو سپورایی گردو از اولین بیماری هایی است که در گردو و مورد توجه قرار گرفته و در بعضی مناطق مهم کاشت گردو گزارش و مورد شناسایی قرار گرفته است. در گذشته کاشت گردو بطور وسیع در ایران محدود به چند استان غربی کشور بوده ولی در سالهای اخیر در اکثر مناطق ایران کاشت گردو بخصوص ارقام جدید توسعه زیادی پیدا نموده که پیرو آن مسائل مهمی از نظر بیماری شناسی گیاهی مشهور گردیده است. یکی از این بیماری ها شانکوسیتو سپورایی است که هم اکنون در اکثر مناطق کاشت گردو در ایران هم روی درختان بالغ و جوان و حتی در نهالستانها بطور گسترده شیوع پیدا کرده است. اگر چه در مناطق محدودی از کشور چندین گونه به عنوان عامل این بیماری شناسایی و گزارش گردیده ولی در مورد گونه های مهم روی گردو در سایر مناطق ایران گزارش دقیقی در دست نیست.

با توجه به اهمیت روزافزون گردو به عنوان یک محصول ارزشمند از نظر غذایی و اقتصادی و ضرورت شناسایی گونه های مهم از نظر بیماری شنای گیاهی این طرح تحقیقاتی با هدف شناسایی گونه های شبه جنس سیتوسپورا مولد بیماری شانکر سیتوسپیورایی گردو در ایران پیشنهاد گردیده است.

خصوصیات گیاه شناسی گردو

گردو با نام علمی Juglans regia از خانواده Juglandaceae می باشد که آنرا بومی نواحی آسیای غربی و هیمالیا نام بوده اند. در ایران در جنگل های شمال از آستارا تا گلی داغ، از جلگه و ساحل تا ارتفاع 1500 متر از سطح دریا انتشار داشته و بطور پراکنده یا کم و بیش انبوه در جنگلها دیده می شود. همچنین در جنگلهای غرب و در راه سنندج به مریوان بطور خودرو مشاهده می گردد. گردو از درختانی است که بواسطه چوب و دانه خود مورد توجه قدیمیان بوده و سالیان و قرون متمادی بدست بدست بشر و حتی پرندگان تکثیر و در نقاط مختلف دنیا انتشار یافته است. از این جهت اظهار نظر درباره بومی بودن آن در ایران ساده نیست.

گیاهی است یک پایه و خزان دار که ارتفاع آن از 10 تا 25 متر متغیر و دارای برگهای مرکب شانه ای است. ریشه گردو محوری و عمیق بوده و نیاز به خاکی با سنگینی متوسط دارد. تکثیر گردو از طریق کاشت بذر و پیوند زدن انجام می شود ولی در ایران اکثر درختان گردو و غیر پیوندی هستند.

در جنس Juglans حدود 15 گونه مختلف وجود دارد. انواع این درخت در چین، ژاپن، فرانسه و آمریکا کشت می شود. مهمترین گردوهای موجود در دنیا معروف به گردوی ایرانی است زیرا ابتدا از ایران به سایر کشورهای خاورمیانه و از آنجا به یونان و روم و انگلستان و سپس به آمریکا انتقال یافته است.

هر چند گردوهایی که در مناطق مختلف ایران کاشته می شوند از گونه گردوی معمولی (J-refia) هستند ولی با توجه به اختلاف های باغبانی در نقاط مختلفی ایران به نامهای متفاوتی مانند گردوی کاغذی، سنگی، ماکویی، سوزنی، نوک کلاغی، ضیاء آبادی، خوشه ای، نبرداری و . . . شناخته می شوند.

اهمیت و گسترش قارچهای شبه جنس Cytospora

قارچهای شبه جنس Cytospora پراکندگی جهانی داشته و بیشتر گونه های آن روی میزبانهای چوبی و درختی دیده می شوند که بیماری های ناشی از آنها بنام Cytosporn conker معروفند که در ایران بخاطر رنگ فتیله حاصل از فعالیت اسپورزایی این قارچها بنام بیماری فتیله نارنجی معروف گشته است گر چه الزاماً همه گونه ها فتیله تولید نمی کنند.

در گذشته تصور بیشتر کارشناسان بیماری های گیاهی بر این بود که قارچهای این شبه جنس گذر رو یا پارازیت های ضعیف و درجه دو بوده و اهمیت زیادی برای بیماری های ناشی از آنها قائل نبودند و باعث می شد که هنگام بازدیدها و مطالعات خود با وجودی که به تکرار به پیکنیدیوم ها و فتیله های تولید شده توسط قارچ روی شاخه و تنه های خشکیده یا در حال خشک شدن برخورد می کردند به آنها توجهی نکرده و دنبال عامل دیگری بعنوان عامل اصلی بگردند و سعی می کردند که قارچ دیگری را جداسازی و به عنوان عامل اصل معرفی کنند و در صورت عدم موفقیت عوامل دیگری مانند شرایط بد خاک. ناسازگاری بین پایه و پیوند یا عدم سازگاری ارقام با شرایط اقلیمی محل را به عنوان عامل احتمالی خشکیدگی درختان بیمار معرفی کرده اند. حال آنکه این گروه قارچها می توانند بسیار مهاجم بوده و به عنوان عامل اصلی به درختان قوی و سالم و شاداب حمله کرده و آنها را بخشکانند. گاهی در اثر حمله این قارچها روی شاخه ها و تنه درختان زخم های ویژه ای پیدا می شود که معمولاً توأم با ترشح صمغ است و به تدریج این شاخه ها خشک می شود

(Cytospota Canker perenial canker) و زمانی هم حمله این قارچها موجب می گردد که تمامی درخت د ر مدت کوتاهی یکباره از پای درباره و خشک شود ( Apoplexy) . در این حالت سرتاسر تنه و شاخه پوشیده از استردمای قارچ می گردد و فتیله های خارج شده از آنها منظره خاصی به درخت می دهد.

نکته مهم قابل ذکر این است که اگر چه این قارچها برای ایجاد آلودگی احتیاج به راه نفوذ داروند ولی بعضی از راههای نفوذ همیشه و در همه حال بطور طبیعی روی درخت وجود دارد و دیگر آنکه بین گونه های یک قارچ نژادهای متفاوتی هستند که از نظر قدرت تهاجم و بیماریزایی کاملاً با هم متفاوتند. برخی به زحمت از گندروها تمیز داده می شود و بعضی آنچنان مهاجم هستند که موجبات مرگ آنی درخت را فراهم می سازند.

بررسی بیماری شانکرسیتو پسورایی یا فتیله نارنجی گردو در ایران

بهداد عامل بیماری فتیله نارنجی گردو را گونه Cytospotu Ceratophora نام برده در کتاب بیماری های گیاهی درختان میوه در ایران گسترش آنرا در شهرهای اصفهان، شهریار و ورامین ذکر کرده است. بیماری های ناشی از گونه های شبه جنس Cytosporu از سال 1356 توسط اشکال مورد مطالعه قرار گرفته و در مطالعات خود بیمار شانکر سیتوسپورایی گردو را از استانهای آذربایجان شرقی در شهرستانهای آذرشهر و شبستر و استان استان آذربایجان غربی در شهرستان اشنوید گزارش و دو گونه بنام های C.Juglan dicola و C. Juglandina را بعنوان عامل بیماری ذکر کرده است که فرم جنسی گونه اول را بنام Valsa iranica نام گذاری نموده است.

همانطور که ذکر گردیده تاکنون سه گونه روی گردو در ایران شناسایی گردیده است اشکال عقیده دارد که مشخصات قارچ C. ceratophora ذکر شده در ایران با قارچ C.Juglan dicola مطابقت داشته و فقط دو گونه C.Juglan dicola و C. Juglandina را بعنوان عوامل شانکر سیتوسپورایی گردو نام برده که در زیر به شرح این دو گونه می پردازیم...

فهرست

1- مقدمه:

2- خصوصیات گیاه شناسی گردو

3- اهمیت و گسترش قارچهای شبه جنس Cytospora

4- ویژگی های شبه جنس Cytospora

5- اهمیت و اهداف این تحقیق:

6- مواد و روش های تحقیق

7- بررسی های آزمایشگاهی و میکروسکوپی

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید