دسته : پزشکی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 23 KB
تعداد صفحات : 41
بازدیدها : 276
برچسبها : دانلود تحقیق پیشینه تحقیق
مبلغ : 4500 تومان
خرید این فایل
همانطور كه میدانیم : طبق آهرین آنار بدست آمده ، بعد از عقب ماندگی ذهنی 84% وسرطانهای تنفسی75% ، اسكلروز متعدد یا M S 70% افراد ناتوان در اثر بیماریها را تشكیل میدهد این بیماری یك بیماری مزمن بوده كه افراد را در سنین مختلف تحت تاثیر قرار میدهد. در واقع میتوان اینگونه تعریف كرد كه M S ، بیماری مزمن ، پیشرونده و دژنواتیو سیستم اعصاب مركزی میباشد كه نقاط محتلف میلین را تحت تاثیر قرار میدهد این میلین در سرتاسر مغز ونخاع و اعصاب بینایی وجود دارد ( قابل ذكر است میلین پوشش متشكل از چربی و پروتئین است كه اطراف اكسون را احاطه كرده وموجب هدایت سریع امواج عصبی میگردد.). این تخریب میلین و جایگزینی آن با پلاك یا لزیونهای سخت موجب اختلال هدایتی در نتیجه ایجاد علائم گوناگون درفرد میشود . بیماریهای دمیلیزیناسیون به خاطر شیوعشان و تمایل آنها به گرفتار كردن جوانان دارای اهمیت زیادی میباشند. این بیماریها میتوانند ارثی ویا اكتسابی باشند . M S شایعترین بیماری دمیلیزاسیون اكتسابی است.
علت بیماری: علت دقیق این بیماری مشخص نیست اما تحقیقات نشان میدهد كه صدمه میلین نوعی گرفتاری اولیه است كه به علت عفونت احتمالی ویروسی در اوایل زندگی و ظهور آن به شكل فرآیند ایمنی در سالهای بعد زندگی ایجاد میگردد. در واقع نظریههایی دررابطه با تاثیر عامل ویروس ، محیط وژنتیك وجود دارد .
1- سن: سن ابتلای این بیماری 40ـ 20 سالگی میباشد اما درسنین كمتر از 15 سال وبیشتر از 50 سال دیده شده وهم اكنون بعنوان بیماری بزرگسالان جوان شناخته شده است
2- جنس: زنان 2 برابر مردان مبتلا میگردند.
3- ژنتیك: اگرچه M S یك بیماری ارثی نیست اما دربروز آن عامل ژنتیك نقش دارد یعنی بیماران M S نسبت به بقیه افراد دارای كمپلكس ژن روی كروموزم 6 میباشند.
4- عوامل محیطی و ویروسی
5- عفونتها
6- استرسهای روحی
7- حاملگی
امروزه تحقیقات نشان دادهاند كه فعالیتهای شدید بدنی ، خستگی مفرط،ضربات جسمی و جراحی نیزموجب بدتر شدن بیماری میگردند. بین افزایش درجه حرارت بدن و تشدید علاثم رابطه مستقیم وجود دارد. در گرما، علاثم بیمار بیشتر شده وبا كاهش آن رفع میگردد . همچنین در صورت بروز بیماریهای تبدار علاثم بیماری تشدید میشوند.
...
انجمن بین المللی MS بهترین منبع و ماخذ برای آموزش و حمایت بیماران میباشد. اما كلنیك های MS كه در برخی بیمارستانها وجود دارد نیز می تواند به عنوان مركز دریافت خدمات برای این بیماران باشد.
زمان مراجعه به پزشك بستگی به وضعیت به بیماری همچنین نوع درمان دارد ولی بطور كلی:
1- هر زمان كه دچارمشكل جدید یا تشدید علائم عصبی مانند: ضعف اندامها آماری دید و… شدید.
2- در صورت بروز عوارضی مانند: تكرر ادرار، خون در ادرار، بتولات پوستی و… هنگام مصرف داروی اینترفرون و گلایترامر.
3- در بسیاری از موارد كه MS خوش خیم است و ممكن است سالها حمله جدید نداشته باشد، دارویینیز مصرف نكند، در این موارد مراجعه زود نیازی نیست ولی بهتر است هر 6 ماه توسط پزشك معالج تحت معاینه قرار گیرد.
در صورتیكه پزشك برای شما داروی متیل پود نیز ولول تجویز نموده است توجه داشته باشید كه این دارو جزء دسته داروهای ضد التهابی كورتیكو استروفید است و در حملات حاد بروز علائم عصبی بكار می روند لذا توصیه می شود موارد زیر را هنگام مصرف این دارو به خاطر بیارید:
1- روزانه وزن خود را كنترل نمائید.
2- مصرف نمك را محدود نمائید.
3- مواد قندی با احتیاط و كمتر مصرف شود.
4- از میوه جات و سبزیجات بیشتر استفاده شود بخصوص میوههایی كه دارای پتاسیم بیشتری هستند.
5- از مصرف آسپرین و قهوه با دارو خودداری نمائید.
6- از واكسن فلج اطفال اصلاً استفاده نشود.
7- دارو همراه شیر مصرف شود.
8- در صورت بروز تاریدید، سیاه شدن رنگ مدفوع، دروگل و… به پزشك اطلاع داده شود.
9- به علت ایجاد سركوب سیستم ایمنی بدن در نتیجه كاهش مقاومت بدن درمقابل عفونتها هرگونه علائمی مانند تب، سرفه، سوزش دوار… به پزشك اطلاع داده شود.
اینترفرون: از تركیبات مختلفی تشكیل شده است كه شامل:
اینترفرون بتا 1-a كه به نام تجارتی آوانكس و ربیف موجود است و هفته ای یك عدد عضلانی تزریق می گردد. اینترفرون بتا 1-b كه بنامهای تجارتی بتافرون تا بتاسرون موجود است و یك نور در میان زیر جلدی تزریق می گردد. لذا هنگام مصرف حتماً توجه داشته باشید كه:
1- تاثیر این داروها تا زمانی است كه مصرف شود، لذا با وجود هزینه گرانی زیاد آن، این داروها باید مرتباً مصرف گردد.
...