پایان نامه رابطه سبک های اسنادی، عزت نفس و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان

پایان نامه رابطه سبک های اسنادی، عزت نفس و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پایان نامه رابطه سبک های اسنادی، عزت نفس و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 257 KB

تعداد صفحات : 87

بازدیدها : 296

برچسبها : سبکهای اسنادی عزت نفس پیشرفت تحصیلی

مبلغ : 7000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه با عنوان تحقیق بررسی رابطه بین سبک های اسنادی، عزت نفس و پیشرفت تحصیلی در دانش آموزان دبیرستانی

پایان نامه حاضر با هدف بررسی رابطه بین سبک های اسنادی، عزت نفس و پیشرفت تحصیلی در دانش آموزان دبیرستانی انجام شده است. جامعه آماری کلیه دانش آموزان دختر دبیرستانی شهر رودان 420 نفر با حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان برابر با 120 نفر بودند و از روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای استفاده شد. گروه نمونه با پرسشنامه سبک های اسنادی و پرسشنامه عزت نفس کوپر اسمیت مورد ارزیابی قرار گرفتند. برای پیشرفت تحصیلی معدل سال تحصیلی 92 91 منظور شد. داده ها پس از جمع آوری با استفاده از آمارهای توصیفی نظیر فراوانی، درصد تراکمی، و همبستگی پیرسون و آمار استنباطی نظیر رگرسیون چند متغیری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج به دست آمده در سطح معنی داری 05/0 به این شرح است: بین سبک اسناد درونی - بیرونی و پیشرفت تحصیلی همبستگی (55/0) وجود دارد. بین سبک اسناد پایدار- ناپایدار و پیشرفت تحصیلی همبستگی (61/0) وجود دارد. بین سبک اسناد کلی- اختصاصی و پیشرفت تحصیلی گرچه همبستگی بسیار ضعیف (17/0) ولی معنی داری وجود دارد. بین سبک اسناد درونی - بیرونی و عزت نفس همبستگی (47/0) وجود دارد. بین سبک اسناد پایدار- ناپایدار و عزت نفس رابطه گرچه همبستگی منفی ضعیف (23/0- ) ولی معنی داری وجود دارد. بین سبک اسناد کلی- اختصاصی و عزت نفس همبستگی منفی (34/0- ) وجود دارد. هم چنین نتایج بدست آمده از سبک های اسنادی به عنوان متغیر پیش بین پیشرفت تحصیلی، نشان دهنده مدل مناسبی می باشد. این مدل 10% از تغییرات مربوط به نمرات پیشرفت تحصیلی را تبیین می کند و نتایج به دست آمده از سبک های اسنادی به عنوان متغیر پیش بین عزت نفس، نشان دهنده مدل خوبی بوده است. این مدل 48% از تغییرات مربوط به نمرات عزت نفس را تبیین می کند که نشان از خوب بودن دارد.

کلید واژه ها: سبک اسنادی، عزت نفس، پیشرفت تحصیلی، دانش آموزان.

نقش عزت نفس در پیشرفت تحصیلی

هر معلمی شاید این تجربه را داشته باشد که وقتی برای اولین بار وارد کلاس می شود و سوال هایی را می پرسد، بعضی از دانش آموزان بلافاصله دست بلند می کنند و داوطلب پاسخگویی می شوند و پاره ای خاموش می نشینند و فقط با نگاه و دقت، جریان کلاس را دنبال می کنند. این داوطلب ها همیشه هم جواب سوال ها را به درستی نمی دانند، ولی جرأت داوطلب شدن را دارند. بعد از اولین امتحان رسمی کتبی، معلم تازه پی می برد که تعدادی از بالاترین نمره ها به بعضی از شاگردان خاموش تعلق دارند؛ شاگردانی که شهامت ابراز وجود شفاهی ندارند؛ می ترسند جواب سوال ها را غلط بدهند و آبرویشان نزد دیگران برود. در واقع به خود اتکا ندارند. آنها پس از هر بار که جواب صحیح معلم به سؤالی را می شنوند، در دل افسوس می خورند که چرا داوطلب پاسخگویی نشدند؛ چون جواب صحیح سوال را می دانستند. این نوع دانش آموزان در امتحانات شفاهی عملکرد ضعیف تری نسبت به امتحان های کتبی دارند. یکی از مهمترین عوامل در این نوع عملکرد دانش آموزان، ضعف عزت نفس در آن هاست.

یکی از عوامل مهم که در پیشرفت تحصیلی افراد تاثیر می گذارد، علتهایی است که افراد برای رفتار خودشان ذکر می کنند. واینر عقیده دارد در تفسیر ما از رویداد پیشرفت، عوامل مهمی وجود دارند که عبارتند از: توانایی، تلاش، دشواری تکلیف و شانس. توانایی و تلاش را به عنوان علل درونی، شانس و دشواری تکلیف را به عنوان علل بیرونی نام می برد. وی هم چنین یک بعد دیگر را هم بیان می کند؛ یعنی ثبات و غیر ثابت که دشواری تکلیف و توانایی را ثابت و شانس و تلاش را غیر ثابت می داند. بعد دیگر، بعد کنترل پذیری است، توانایی و شانس، غیر قابل کنترل لکن تلاش و دشواری تکلیف، قابل کنترل می باشند. اگر فرد، موفقیت و شکست خود را ناشی از علل درونی بداند، در مواجهه با تکلیف مشابه بعدی، تلاش و کوشش نشان می دهد و اگر ناشی از علل بیرونی برآورد کند، در مواجه بعدی انتظاراتش در حد پائین خواهد بود و ممکن است به سادگی دست از تلاش بردارد.

سبک های اسنادی

مفهوم سبک اسنادی یا سبک تبیینی، برای مشخص کردن انواع تبیین هایی استفاده می شود که افراد معمولاً در مواجه با یک رویداد به کار می گیرند.نظریه اسناد، فرایندهای تبیین رویدادها و پیامدهای عاطفی و رفتاری ناشی از این تبیین ها را بیان می کند.

سبک های اسنادی نمره ای است که آزمودنی ها در پرسشنامه سبک های اسنادی پیترسون، سلیگمن و آبرامسون کسب می کنند.

موقعیت اسنادی

موقعیت اسنادی به دو موقعیت اسناد خوب یا موفقیت و اسناد بد یا شکست تقسیم می شود که در موقعیت اسنادی خوب (مثبت) فرد با موقعیت هایی که در آن تجربه خوب و موفقی داشته است روبرومی شود. در پژوهش حاضر شش موقعیت خوب فرضی وجود دارد که گروه نمونه عملکرد خود را مورد ارزیابی قرار می دهند؛ و در موقعیت اسنادی بد (منفی) فرد باموقعیت هایی که در آن تجربه خوبی نداشته است مواجه می شود و عملکرد خود را ارزیابی می کند.

فهرست مطالب پروژه دانلودی

چکیده

فصل اول: طرح پژوهش

مقدمه

بیان مسأله

اهمیت و ضرورت تحقیق

اهداف تحقیق

هدف کلی

اهداف جزئی

سؤال های پژوهش

فرضیه های پژوهش

تعریف مفهومی و عملیاتی واژه ها

سبک های اسنادی

پیشرفت تحصیلی

عزت نفس

تعریف عملیاتی

سبک های اسنادی

موقعیت اسنادی

پیشرفت تحصیلی

عزت نفس

فصل دوم: پیشینه پژوهش

مقدمه

نظریه اسناد

نظریه انتساب

انتساب ها برای توجیه پیامدها

ابعاد علیتی انتساب ها

عزت نفس

نشانه های جسمی و رفتاری ضعف عزت نفس

ابعاد مختلف عزت نفس

انواع عزت نفس

شیوه های افزایش عزت نفس احساسی عاطفی

شیوه های افزایش عزت نفس روحی معنوی

عوامل مؤثر در ایجاد عزت نفس

عزت نفس از دیدگاه قرآن، احادیث و دانشمندان اسلامی

نقش والدین در شکل گیری عزت نفس

نقش عوامل دیگر در تقویت عزت نفس

پیشرفت تحصیلی

عوامل مؤثر بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان

تاکید بر رشد عقلانی

جو عاطفی مدرسه

پیش فرض های معلمان در مورد شاگردان

نگرش معلم

عقب ماندگی آموخته شده

اثرات پیشرفت تحصیلی

نقش عزت نفس در پیشرفت تحصیلی

عزت نفس = پدر، مادر، معلم

نقش عملکرد تحصیلی در عزت نفس

یافته های پژوهشی داخل و خارج از کشور

الف- پژوهش های انجام شده در خارج از کشور

ب- پژوهش های انجام شده در داخل کشور

فصل سوم: روش پژوهش

روش پژوهش

جامعه و نمونه آماری، و روش نمونه گیری

ابزار اندازه گیری

. پرسشنامه سبک های اسنادی (ASQ)

روش نمره گذاری

پایایی و روایی

پرسشنامه عزت نفس کوپر اسمیت

مؤلفه های عزت نفس عبارتند از:

روش اجرای پژوهش

روش ها و ابزار تجزیه و تحلیل داده ها

فصل چهارم: یافته های پژوهش

مقدمه

فصل پنجم

مقدمه

نتیجه گیری

محدودیت های پژوهش

پیشنهادهای تحقیق

الف- پیشنهادهای کاربردی

ب- پیشنهادهای پژوهشی

منابع

پیوست ها

فهرست جداول

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید