مقاله مدیریت برنامه ریزی

مقاله مدیریت برنامه ریزی مقاله مدیریت برنامه ریزی

دسته : مدیریت

فرمت فایل : word

حجم فایل : 18 KB

تعداد صفحات : 23

بازدیدها : 399

برچسبها : مدیریت برنامه ریزی برنامه ریزی استراتژیک

مبلغ : 3500 تومان

خرید این فایل

دانلود مقاله مدیریت برنامه ریزی با بررسی مدیریت و برنامه ریزی، سازماندهی و برنامه ریزی استراتژیک در سازمان

مقاله مدیریت برنامه ریزی

در این مقاله به طور کلی به بررسی موضوع مدیریت و برنامه ریزی و استراتژی مدیریت برنامه ریزی پرداخته شده است. پس از ارائه مقدمه به بررسی مدیریت سازمان و مسائل مرتبط با آن، تعاریف و فلسفه برنامه ریزی، سازماندهی و انواع آن و بررسی برنامه ریزی استراتژیک و ویژگی ها، اهداف، رویکردها و مزایای آن پرداخته شده است.

بخشهایی از متن مقاله

ظهور سازمانهای اجتماعی و گسترش روز افزون انها یکی از خصیصه های بارز تمدن بشری است و به این ترتیب و با توجه به عوامل گوناگون مکانی و زمانی و ویژگی ها و نیازهای خاص هر جامعه هر روز بر تکامل و توسعه این سازمانها افزوده می شود. بدیهی است هر سازمان اجتماعی برای نیل به اهدافی طراحی شده و با توجه به ساختارش نیازمند نوعی مدیریت است. یکی از پیامدهای مهم در هم ریخته شدن نظام ارزشی غرب حاکم شدن مکتب اصالت نفع بر روند فعالیتهای اقتصادی و تولید است. معتقدین به این مکتب یک عمل را تا انجا درست قلمداد می کند. که برای فرد یا افرادی بیشترین خوشی و آسایش را به وجود آورد به بیان دیگر ملاک درستی یک عمل نتایج ان است نه شیوه انجام آن عمل.

تعریف برنامه ریزی

برای دست یافتن به هدف مورد نظر، باید قبل از تلاش فیزیکی یا اقدام به انجام کار، تلاش ذهنی یا برنامه ریزی کافی صورت بگیرد. برنامه ریزی شالوده ی مدیریت را تشکیل می دهد. برنامه ریزی عبارتست از فرایندی دارای مراحل مشخص و به هم پیوسته برای تولید یک خروجی منسجم در قالب سیستمی هماهنگ از تصمیمات. برنامه بیانی روشن، مستند و مشروح از مقاصد و تصمیمات است. برنامه خروجی فرایند برنامه ریزی است اما برنامه ریزی یک فرایند پیوسته است که پیش از اتخاذ هر تصمیمی آغاز شده و پس از اجرای آن تصمیم ادامه می یابد. از جنبه ماهیت، برنامه ریزی دارای انواع برنامه ریزی فیزیکی، برنامه ریزی سازمانی، فرایند، مالی، وظیفه ای و عمومی است. از جنبه افق زمانی، برنامه ریزی را می توان در قالب برنامه ریزی کوتاه مدت، برنامه ریزی میان مدت و برنامه ریزی بلندمدت دسته بندی کرد.

بیشتر برنامه ریزی ها بر اساس دیدگاه عقلایی، دارای شکل آرمان ها و اهداف -طرح ها و اقدامات- منابع مورد نیاز هستند. در این مدل ها ابتدا آرمان ها و اهداف سازمانها تبیین شده، سپس طرح ها و اقدامات لازم تعیین و در نهایت منابع مورد نیاز برای انجام پروژه برآورد می گردند. ...

برنامه ریزی استراتژیک

برنامه ریزی استراتژیک در بخش دولتی تاریخی طولانی دارد. واژه ی استراتژیک از کلمه ی یونانی (STRATEGO) مرکب از (STRATOS) به معنای ارتش و (EGO) به معنای رهبر گرفته شده است. با وجود این، برنامه ریزی استراتژیک در بخش خصوصی توسعه یافته است. با آن که رویکردهای برنامه ریزی استراتژیک در بخش خصوصی تدوین شده اند، می توانند به سازمان دهی دولتی و غیرانتفاعی و هم چنین جوامع و دیگر نهادها کمک کنند. برنامه ریزی استراتژیک را می توان تلاشی منظم و سازمان یافته برای تصمیم گیری و مبادرت به اقدامات بنیادین تعریف کرد که به موجب آن ها، مشخصاتی از قبیل ماهیت یک سازمان و نوع فعالیت های آن مشخص خواهد شد.

تعریف ( OLSEN AND EADIE) در تعریفی دیگر برنامه ریزی استراتژیک فرآیندی است در تجهیز منابع سازمان و وحدت بخشیدن به تلاش های آن برای دست یابی به اهداف و رسالت بلند مدت با توجه به امکانات و محدودیت های درونی و بیرونی.

در یک تعریف دیگر برنامه ریزی استراتژیک به معنای فرآیند بررسی موقعیت فعلی و مسیر آینده ی سازمان یا جامعه، تنظیم اهداف، تدوین یک استراتژی برای تحقق آن اهداف و اندازه گیری نتایج است.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید