تحقیق پست مدرنیسم و هنرهای تجسمی

تحقیق پست مدرنیسم و هنرهای تجسمی تحقیق پست مدرنیسم و هنرهای تجسمی

دسته : هنر و گرافیک

فرمت فایل : word

حجم فایل : 44 KB

تعداد صفحات : 56

بازدیدها : 248

برچسبها : پست مدرنیسم هنرهای تجسمی

مبلغ : 5000 تومان

خرید این فایل

دانلود پروژه تحقیقاتی بررسی پست مدرنیسم و هنرهای تجسمی

معرفی تحقیق پست مدرنیسم و هنرهای تجسمی

تحقیق حاضر در سه فصل به موضوع پست مدرنیسم و هنرهای تجسمی اختصاص دارد. فصول این تحقیق عباتند از:

فصل اول: پست مدرنیسم

فصل دوم: پست مدرنیسم و هنرهای تجسمی

فصل سوم: آشنایی با چهار نقاش معاصر جهان

حرکت به سوی مدرنیسم

غربی ها برای آنکه از قرون وسطی بگذرند و مقولات فکری و صورت زندگی قرون وسطایی را نفی کنند رنسانس را برپا کردند که بازگشتی بود، به میراث کهن یونانی و رومی. جنبش های ادبی، هنری، علمی و فلسفی بعد از رنسانس هر یک در برابر مقولات قرون وسطایی به اصطلاح آنتی تزی گذاشتند و به این ترتیب تاریخ قرون وسطا جای خود را به تاریخ قرون جدید داد. انسان غربی در برابر تاریخ قرون وسطای خود آگاهانه وضع گرفت و کوشید تا آنرا با ملاک های نو خودارزیابی کند و در برابر ملاک ها و ارزشها و راه و رسم آن وضع جدی بگیرد. و از آن نقطه عزیمتی بسازد. اما پای غربی ها، که به جاهای دیگر دنیا باز شد مسأله صورت دیگری پیدا کرد: تمدن غرب تمام تمدن های دیگر جز خود را نفی کرد اما این نفی برابر نهادن آنتی تزی در برابر تز آنها نبود بلکه برافکندن مکانیکی آنها بود. غربی ها سرزمینهای مردمان متعلق به تمدنهای دیگر را به زور تصرف کردند و با زور و تحقیر و توهین خود، روح و جسم آن مردمان را برده خود ساختند. غربی ها تمدن های دیگر را از ریشه کندند یا خشکاندند و مردم دارای تاریخ و تمدن و گذشته کهن را به مردم بی تاریخ بدل کردند و آنها را به نوعی به بدویت بازگرداندند.

پست مدرنیته

یکی از نخستین موارد کاربرد پیشوند post به معنای پسا پس از یا مابعد در فلسفه امروزی اصطلاح پساتاریخ است که آرنولدگلن در کتاب دنیای شدن توسعه به سال 1967 مطرح کرد. او در این کتاب از جامعه مدرن یاد کرد و پریسد که چرا حرکت نو شدن مداوم که قانون مدرنیته بود اکنون د رشاخه های زندگی فرهنگی، فکری، و فلسفی کند شده است. چگونه امروزگی یعنی معاصر شدن با زمانه که اصل مدرنیته بود در کار فکری به چشم نمی آید؟ گلن از ناتوانی خرد فلسفی یاد کرد و نوشت که پس از مارکس نیچه و فروید نمی توان در فلسفه حرفی تازه به میان آورد.

درباره پست مدرنیسم تاکنون نظریات متفاوتی از سوی نظریه پردازان این مقوله ارائه شده است اما نکته مهم در این میان این است که تقریباً همه این نظریات یک نقطه مشترک با هم دارند و آن اینک پست مدرن را نمی توان پدیده ای کاملاً متمایز از مدرنیته دانست و در حقیقت ریشه های اصلی آنرا می توان در اندیشه تجدد اولیه یافت.

پست مدرنیسم در هنرهای تجسمی

مؤلفه های پست مدرنیسم در هنرهای تجسمی

مدرنیسمی که امروزه می توان آنرا مدرنیسم کلاسیک نامید در نخستین دهه های سده بیستم به شکلهای گوناگونی ظاهر شد و آثاری پدید آورد که در سنجش با سنت دیرینه نقاشی بویژه در تقابل با واقع گرایی و واقع نمایی آن بسیار انتزاعی و تحلیل گرانه بود.

شکل و ظاهر نقاشی انتزاعی در سنجش با هنر سنتی، بسیار عبوس، زمخت، ناهنجار، و ناپخته بود ورنگ آمیزی آن ناشیانه و شلخته وار و در یک کلام غیرنقاشانه به نظر می آمد. این گرایشهای تازه سبب شد تا بسیاری از معیارها و میثاق ها و مهارت های سنتی نقاشی کنار نهاده شود و ساختارهای التقاطی به قلمرو هنرهای تجسمی راه پیدا کند.

سازه و ناصر ساختارهای تازه می توانست دربرگیرنده هر چی حتی اشیاء و خرت و پرت های زندگی روزمره باشد. هنر مدرن، رفته رفته پای تکنولوژی را هم به قلمرو خود کشاند. از تکنولوژی در طراحی و نقاشی و سنجش تناسب ها بهره گرفت و آنرا بجای مهارتهای هنری نشاند. تا آن زمان طراحی و دریافت تناسب ها، به شکلی سنتی در پیوند با کارآزمودگی و دقت چشم و دست هنرمند بود و به اعتبار همین مهارتهاو خودنمایی ها هم بود که همواره در نقاشی به چشم کالایی ارژینال، لوکس و تزئینی و بی همتا نگریسته می شود ایماژهایی که با تکثیر مکانیکی از طریق چاپ و عکاسی بارها تولید و تکرار می شد، ارزشی نداشت و ارزش یکه بودن را نمی شد به آن نسبت داد.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید