پروژه پایانی تاثیر آموزش پیش دبستانی بر یادگیری مهارتهای روانی حرکتی و سازگاری اجتماعی دانش آموزان

پروژه پایانی تاثیر آموزش پیش دبستانی بر یادگیری مهارتهای روانی حرکتی و سازگاری اجتماعی دانش آموزان پروژه پایانی تاثیر آموزش پیش دبستانی بر یادگیری مهارتهای روانی حرکتی و سازگاری اجتماعی دانش آموزان

دسته : -پژوهش ها

فرمت فایل : word

حجم فایل : 119 KB

تعداد صفحات : 130

بازدیدها : 639

برچسبها : آموزش پیش دبستانی یادگیری مهارتهای روانی سازگاری اجتماعی

مبلغ : 12500 تومان

خرید این فایل

دانلود پروژه پایانی بررسی تاثیر آموزش پیش دبستانی بر یادگیری مهارتهای روانی حرکتی و سازگاری اجتماعی دانش آموزان دوره ابتدایی

پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر آموزش پیش دبستانی بر مهارتهای روانی حرکتی و سازگاری اجتماعی، طراحی شده است.

اهداف پژوهش:

اهداف اصلی پژوهش عبارتند از:

* بررسی میزان تاثیر آموزش پیش دبستانی بر مهارتهای روانی حرکتی دانش آموزان سال اول، دوم و سوم شهر تهران.

* بررسی میزان تاثیر آموزش پیش از دبستانی بر سازگاری اجتماعی دانش آموزان سال اول، دوم و سوم ابتدایی.

* بررسی تفاوتهای جنسی دانش آموزان در ارتباط با متغیرهای مهارتهای روانی حرکتی و سازگاری اجتماعی

فرضیه های پژوهش

1- بین دانش آموزانی که تجربه آموزش های پیش از دبستان داشته اند با دانش آموزانی که چنین تجربه ای نداشته اند، در مهارتهای روانی حرکتی تفاوت معنی داری وجود دارد.

2- دانش آموزانی که تجربه آموزش های پیش از دبستان دارند نسبت به دانش آموزانی که این تجربه را ندارند، سازگاری اجتماعی بیشتری دارند.

5- بین مهارتهای روانی حرکتی دختران و پسران که آموزش پیش دبستانی را گذرانده اند تفاوت معنی داری وجود دارد.

6- بین سازگاری اجتماعی دختران و پسرانی که آموزش پیش دبستانی را گذرانده اند تفاوت معنی داری وجود دارد.

مقدمه پایان نامه

موفقیت کودکان در مدرسه تاحدودی به رویدادهایی بستگی دارد که آن ها قبل از ورود به مدرسه تجربه کرده اند. آمادگی کودکان برای ورود به مدرسه و موفقیت بعدی آنها در تحصیل، با جنبه های مختلف رشد آنها مرتبط است. عواملی از قبیل رشد جسمی، اجتماعی، شناختی، دانشی و چگونگی یادگیری در تعیین موفقیت آنها در مدرسه نقش دارند.

در گذشته، عقیده بسیاری بر این بود که ورود کودکان به دبستان، آغاز یادگیری و شکوفایی آنها در همه ابعاد رشد است. اما امروزه در پرتو تلاش صاحب نظران مختلف، مسیر تفکر و برنامه ریزی به سمت بارور کردن آموزش های پیش از دبستان، به عنوان پیش نیاز ورود کودکان به مدرسه تغییر کرده است. بی شک پیشرفت در ابعاد گوناگون رشد در سنین بالاتر و حتی مرحله زمینه سازی برای اصلاح اعمال و حرکات مختلف کودکان با توجه به پژوهش های اخیر، نوعی دگرگونی اندیشه را در زمینه رشد جسمی و حرکتی کودکان در سالهای اولیه کودکی به وجود آورده است. در دو سه دهه اخیر نیز در بسیاری از موسسه های آموزشی و تربیتی (به ویژه در جامعه ما) تمایل و گرایش زیادی در چرخش تاکید از مهارت های حرکتی و جسمی به سمت زمینه های رشد شناختی و ذهنی کودکان حس شده است. هر چند مهارت های حرکتی و شناختی لازم و ملزوم یکدیگرند و در برخی از دیدگاه های رشد مثل تئوری پیاژه، مهارت های حرکتی زیربنا و لازمه مهارت های شناختی هستند.

با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی در قرن حاضر و تبلور این نکته که شکوفایی یک کشور از بستر آموزش و پرورش برمی خیزد، نیاز به گسترش دوره پیش از دبستان، بیش از گذشته خود را نمایان می سازد. بنابراین لازم است که برنامه کیفی و کمی مناسب و در خور نیازهای جسمی و روانی برای کودکان پیش دبستانی، با توجه به ویژگیهای این دوره از رشد، تهیه و تدارک دیده شود. اما پیش نیاز برنامه ریزی و سرمایه گذاری در این زمینه، انجام پژوهش هایی است از روش شناسی و مبنای نظری درستی برخوردار باشند تا با توجه به نتایج حاصله، بتوان تا حدودی نیازهای جامعه در این زمینه برطرف شود و گام هایی هر چند جزئی در زمینه بهبود وضعیت آموزشی و تربیتی برداشته شود.

تاریخچه آموزش پیش دبستانی

تعلیم و تربیت انسان از بدو تولد تا پایان زندگی ادامه دارد و در خصوص شیوه های یادگیری و یاددهی انسان، نظرپردازیهای گوناگونی صورت گرفته است. سالهای زیادی مردم بر این باور بودندکه کودکان به صورت افراد بالغ پیش ساخته، اما مینیاتوری به دنیا می آیند. این دیدگاه در قرون وسطی غالب بود و چنین فرض می شد که کودک، بزرگسال کوچک است و از نظر شیوه رفتار نیز با او مثل بزرگسال رفتار می کردند. به محض اینکه کودکان می توانستند راه بروند و گفتگو کنند، به اجتماع بزرگسال می پیوستند، در بازی های آنان شرکت می کردند، به کارهای آنان مشغول می شدند و مثل آنها لباس می پوشیدند. در اصل، مردم بین کودکان و بزرگسالان تفاوتی قائل نبودند. نظر آنان چنان بود که گویا از ابتدا، بدن و شخصیت کودکان از روی طرح بزرگسالان پیش سازی شده است.

به تدریج بر اثر تلاشهای افرادی نظیر روسو، پستالوزی و هربارت، این دیدگاه شکل گرفت که کودک همان بزرگسال کوچک نیست، بلکه ویژگی ها و خصوصیات منحصر به فردی دارد که او را از بزرگسالان کاملا متمایز می کند. فروبل در راستای تقویت این دیدگاه و از سکه انداختن دیدگاه رایج پیش ساخته نگری، اولین کودکستان را به نام باغ کودکان بوجود آورد و اعتقاد داشت برای آموزش کودکان باید محیط غنی شده ای فراهم کرد. کودکستانها در اوایل قرن بیستم، تحت نفوذ و تاثیر نظریه پردازانی چون ماریا مونته سوری دچار تغییراتی شدند و خود ماریا مونته سوری تحت تاثیر سگن و ایتارد بود و از تجارب و یافته های آنان استفاده کرد. بعد از 1940، کودکستانها گسترش یافتند و افرادی چون جان دیویی، متفکر و نظریه پرداز آمریکایی، ایده های ارزشمندی در این خصوص ارائه دادند و یکی از شاگردان جان دیویی، اندیشه های او را دنبال کرد که نتیجه این کوشش ها، تاسیس رشته آموزش و پرورش پیش دبستانی در دانشگاه ها بود و این شاگرد فعال و نوآور کسی نبود جز پتی اسمیت میل . به هر حال، ظهور کودکستان در ابتدا بر محورهایی چون ارتباط با خانواده، آموزش والدین و رفع مشکلات آنها متمرکز بود، ولی از آن زمان تا به حال کودکستان ها دچار تغییرات زیادی شده اند.

شورتز نخستین کودکستان را در آمریکا تاسیس کرد و این کار مورد استقبال زیادی قرار گرفت. در اوایل قرن بیستم، دانشگاه های زیادی در کشورهای اروپایی و آمریکایی دست به اقداماتی در خصوص تعلیم مربیان زدند که به امر آموزش و پرورشِ پیش دبستانی مشغول شوند. در اثر رشد کودکستانها و بروز جنگ جهانی دوم، آموزش پیش دبستانی مورد توجه بیشتر قرار گرفت و تغییرات جوامع، لزوم برنامه ریزی جدی تر را در این باره تقویت کرد.

مهارتهای روانی حرکتی در دوره دبستان

1- تعریف مهارتهای روانی حرکتی

اصطلاح روانی حرکتی به مفهومی که در طبقه بندی کرات هول به کار رفته، نشان می دهد که رفتارهای این حیطه شامل فعالیت های زیر است: مهارتهای دستکاری، مهارتهای حرکتی و فعالیت هایی که انجام آنها به هماهنگی روانی عضلانی نیاز دارد. هماهنگی روانی عضلانی به طور خلاصه همان کارآیی ایجاد هماهنگی بین تحریک عصبی و حرکت عضلانی است که منطقاً نمی تواند به عنوان یک خرده طبقه مستقل در حیطه روانی حرکتی مورد مطالعه قرار گیرد، زیرا که عملاً به طور ذاتی در دو خرده طبقه دیگر وجود دارد. به عبارت دیگر، مهارتهای حرکتی و مهارتهای دستکاری را رفتارهای قابل مشاهده انسان متحرک می دانند. وقتی اصطلاح روانی حرکتی به دو جزء روان و حرکت تقسیم شود، به طور ضمنی حرکتی ذهنی یا حرکت ارادی را می رساند. بنابراین به عنوان یک تعریف مشخص و واضح، می توان گفت که واژه روانی حرکتی در برگیرنده همه حرکات ارادی قابل مشاهده انسان است. خصوصیت یکسان همه رفتارهایی که در حیطه روانی حرکتی قرار می گیرند این است که اولاً همگی اعمال ارادی و قابل مشاهده یا الگوهای عملی بوده که به وسیله یادگیرنده به اجرا درمی آیند و ثانیاً مربی آنها را به عنوان بخش اصلی هدفهای آموزشی برنامه هایی که برای آموزش دانش آموزان خود تعیین می کند، انتخاب می نماید.

فهرست مطالب پایان نامه

فصل اول: مقدمه

مقدمه

بیان مساله

ضرورت و اهداف تحقیق

اهداف پژوهش

فرضیه های پژوهش

تعاریف و اصطلاحات

فصل دوم: مبانی نظری و پیشینه پژوهش

خلاصه ای از فصل دوم

تاریخچه آموزش پیش دبستانی

تعریف دوره پیش دبستانی

ویژگیهای کودک در دوره پیش دبستانی

اهداف دوره پیش دبستانی

مهارتهای روانی حرکتی در دوره دبستان

تحول حرکت در کودکان دبستانی

مهارتهای روانی حرکتی

سازگاری اجتماعی

روابط با همسالان

وظیفه مهد کودک و مراکز پیش دبستانی از دیدگاه آدلر

پیشینه پژوهش

فصل سوم: روش شناسی

روش پژوهش

ابزار پژوهش

جامعه آماری

گروه نمونه و روش نمونه گیری

متغیرها

روش اجرای پژوهش

روشهای آماری

فصل چهارم: تجزیه و تحلیل اطلاعات

تجزیه و تحلیل نتایج

یافته های جانبی پژوهش

فصل پنجم: یافته های پژوهش و بحث درباره نتایج آن

محدودیت های پژوهش

پیشنهادات

منابع

ضمائم

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید