دسته : -گزارش کار آموزی و کارورزی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 24 KB
تعداد صفحات : 25
بازدیدها : 203
برچسبها : پروژه تحقیق مبانی نظری
مبلغ : 4000 تومان
خرید این فایلگزارش کاراموزی مهندسی و معماری سیستم ها در 25 صفحه ورد قابل ویرایش
مهندسی و معماری سیستمها
چكیده
در ایجاد سیستمهایی كه نمونههایی از آنها موجود است، مهندسی سیستمها به كار گرفته میشود. پیچیدگی این گونه سیستمها معمولاً كم است. اما وقتی موضوع ایجاد یك سیستم جدید یا سیستمهای پیچیده كه دارای كنترلپذیری كم هستند، مطرح میشود مهندسی سیستمها پاسخگو نخواهد بود و معماری سیستمها استفاده میشود. این مقاله به معرفی معماری سیستمها، مقایسه معماری سیستمها با مهندسی سیستمها، و متدولوژی معماری سیستمها میپردازد.
كلیدواژه : معماری سیستمها؛ مهندسی سیستمها؛ ایجاد سیستمها؛ سیستمهای پیچیده؛ سیستمهای اجتماعی؛ متدواوژی
بیشتر مطالب این مقاله از ركتین (1991) و مایر و ركتین (2000) گرفته شده است.
1- مراحل ایجاد سیستمها
هر پروژهای، چه ساخت یك كلبه باشد چه یك هواپیما، با ظهور یا حضور كاربر بالقوه، یك احساس نیاز و یك مجموعه از منابع شامل منابع انسانی و فیزیكی آغاز میشود. با بررسی تاریخچه پروژهها، میبینیم كه بیشتر پروژهها به عنوان تطبیق تكاملی و تدریجی ساختارهای موجود انجام میشوند. به عنوان مثال ساختار یك كشتی سالهاست كه طراحی شده است. این ساختار بر پایه اصولی شكل گرفته كه كمتر تغییر یافته است. آنچه تغییر میكند و تكامل مییابد تواناییهای آن ساختار از ابعاد مختلف است؛ مواد اولیه استفاده شده، قابلیتهای فنی، ظاهر و غیره. به عنوان مثال دیگر میتوان به یك سیستم اطلاعات مدیریت اشاره كرد. اصول چنین سیستم اطلاعاتی چندین سال است كه پایهریزی شده است و بیشتر تلاشهای صورت پذیرفته در جهت پیادهسازی، اجرا و تكمیل آن بوده است. در چنین پروژههایی تنها اقتباس سادهای از ساختارهایی میشود كه مقصود و مفهوم آنها كاملاً روشن و بدیهی است. مراحلی كه در ایجاد چنین سیستمهایی طی میشود در شكل 1 آمده است (خطهای وصل كننده به عمد بدون جهتند، یعنی این فرایند رفت و برگشتی است):
اولین مشكلی كه در چنین فرایند سرراستی اتفاق میافتد هنگامی است كه یك نوع جدید از ساختار در راستای مفاهیم ساختار موجود مورد نیاز باشد كه اصول و فناوریهای جدیدی را طلب كند. اینجاست كه به یك نوع فعالیت مهندسی نیاز است (شكل 2).
هر چه ساختار پیچیدهتر میشود جریان پروژه نیز پیچیدهتر میشود. معمولاً جریان پروژههای سیستم را در قالب «مدل آبشاری1» به صورت زیر نمایش میدهند (شكل 3):
خرید و دانلود آنی فایل