دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 1453 KB
تعداد صفحات : 75
بازدیدها : 259
برچسبها : هوش شناختی هوش هیجانی
مبلغ : 6000 تومان
خرید این فایلدر این پایان نامه ما به بررسی رابطه بین هوش هیجانی و هوش شناختی پرداختیم با این سؤال که آیا بین هوش شناختی و هیجانی رابطه وجود دارد؟
جامعه انتخابی ما مرکز پیش دانشگاهی دخترانه اسماعیل پور طرقی بود که از این جامعه یک نمونه صدنفری انتخاب کردیم. روش آزمایشی ما روش همبستگی بود که با استفاده از دو آزمون هوش هیجانی باران و هوش ریون بزرگسالان روی نمونه مورد نظر اجرا شد. ابتدا دانش آموزان سنین 17-18 ساله را جدا کردیم و از این تعداد به صورت تصادفی 100 نفر انتخاب کردیم و بعد آنها را به گروههای ده تایی تقسیم کردیم و دو آزمون نامبرده را روی تک تک این گروه ها به صورت جداگانه به اجرا درآوردیم. در تجزیه و تحلیل داده ها نیز از فرمول T استفاده کردیم.
در نهایت نتیجه ای که به دست آوردیم این بود که هیچ رابطه معناداری بین دو هوش شناختی و هیجانی وجود ندارد. در واقع متوجه شدیم که این دو هوشبهر مستقل از یکدیگرند و نمی توان گفت فردی که هوش شناختی (IQ) بالایی دارد حتما هوش هیجانی (EQ) بالایی نیز خواهد داشت.
در بررسی های آماری و تحقیقات تجربی می توان دید که افراد به دو دسته پرهوش و کم هوش تقسیم نمی شوند. توزیع هوش نیز همانند قد یا وزن افراد روی منحنی مشهور به منحنی طبیعی قرار دارد. به این ترتیب که اکثریت افراد در وسط منحنی و شماری کمتر در دو سمت آنند. اکثریت واقع در وسط منحنی طبیعی را عادی و افراد واقع در دو طرف آن را کمتر برخوردار و بیشتر برخوردار می نامند.
همانطور که از نامش مشخص است فرد را از نظر هیجانی مورد ارزیابی قرار می دهد. به این معنی که فرد به چه میزانی از هیجان ها عواطف و احساسات خودآگاهی و ثبات دارد و چگونه آنها را کنترل و اداره می کند اگر بخواهیم هوش هیجانی را در یک خط تعریف کنیم بدین صورت است: رشد سالم هیجان درونی که شادی و بقای فرد را افزایش می دهد. مایر1 و سالووی هوش هیجانی را چنین تعریف می کنند: هوش هیجانی شامل توانایی دریافت دقیق ارزیابی و بیان هیجانات، توانایی دستیابی به احساساتی که فکر را تحمیل کند و توانایی شناسایی هیجان و تنظیم هیجانات به منظور رشد عقلانی. (یاسمین اکرامی)
هوش هیجانی با توانایی درک خود و دیگران یعنی شناخت هر چه بیشتر احساسات و عواطف خویش و ارتباط و سازگاری فرد با مردم و محیط پیوند دارد. هوش هیجانی با توانایی درک خود و دیگران، خودشناسی و دیگرشناسی، ارتباط با مردم و سازگاری فرد با محیط پیرامون خویش پیوند دارد....
فهرست مطالب تحقیق
چکیده
مقدمه
بیان مسئله
اهمیت مسئله
هدف پژوهشی
سؤال پژوهشی
تعریف عملی مفاهیم و متغیرهای مورد مطالعه
مقیاس اندازه گیری متغیرها
نقش متغیرها
پیشینه پژوهش
زمینه نظری مسأله مورد پژوهش
هوش شناختی
سه نظر متداول
منحنی توزیع هوش شناختی IQ
هوش هیجانی
فهرست ده هیجانی اساسی ایزارد:
هوش هیجانی و ارتباط آن با هوش شناختی
وراثت یا محیط در هوش شناختی
وراثت یا محیط در هوش هیجانی
آموزش هوش هیجانی
عوامل مؤثر در هوش هیجانی
پیشنهادات لازم جهت توسعه بهره هیجانی
تقسیم بندی افراد بر اساس IQ و EQ از دیدگاه جک بلوک
بررسی یافته های پژوهشی موجود
هوش هیجانی و ارتباط آن با زناشویی
ضرورت پژوهش
الگوی رفتاری والدین و رشد هوش هیجانی
الکسی تیمیا
سابقه تکاملی و اعتبار تحولی
طرح پژوهش
جامعه آماری و گروه نمونه مورد مطالعه
روش نمونه برداری
روش گردآوری داده ها
تعداد دانش آموزان روزانه:
تعداد دانش آموزان شبانه:
ابزار پژوهش
معرفی آزمون هوش هیجانی بار آن
معرفی آزمون ماتریس های پیشرونده ریون بزرگسالان
دستورالعمل اجرای آزمون
روش تجزیه و تحلیل داده ها
آزمون فرضیه
تفسیر و نتیجه گیری
نتایج فرعی پژوهش
محدودیت ها
الف) عامل تهدیدکننده روایی درونی پژوهش
ب) عامل تهدیدکننده روایی بیرونی پژوهش
پیشنهادات
منابع
خرید و دانلود آنی فایل