تحقیق بررسی نقش کامپیوتر در تحقق اهداف حسابداری

تحقیق بررسی نقش کامپیوتر در تحقق اهداف حسابداری تحقیق بررسی نقش کامپیوتر در تحقق اهداف حسابداری

دسته : مدیریت

فرمت فایل : word

حجم فایل : 512 KB

تعداد صفحات : 68

بازدیدها : 655

برچسبها : کامپیو.تر حسابداری اهداف حسابداری

مبلغ : 6500 تومان

خرید این فایل

دانلود مقاله و پروژه تحقیقاتی بررسی نقش کامپیوتر در تحقق اهداف حسابداری

بررسی نقش کامپیوتر در تحقق اهداف حسابداری

با توسعه حسابداری و گسترش سازمانی و موسسات صنعتی بازرگانی در جوامع مختلف دامنه بهره گیری از علوم مالی به نحوه قابل ملاحظه ای در حال افزایش می باشد در کشورهایی که از اقتصاد آزاد پیروی می کنند موضوع رقابت واحدهای تجاری به ویژه موسسات مشابه صنعتی. همچنین سرمایه گذاری در سایر واحدهای اقتصادی یک امر مهم تلقی می شود.

امروزه اطلاعات عامل اساسی کسب قدرت است و تسلط واقعی، تسلط اطلاعاتی می باشد به جرات می توان گفت پیشرفت توسعه نمودی عینی از کاربرد اطلاعات می باشد متاسفانه اطلاعات و اهمیت آن در کشورهای جهان سوم جدی تلقی نمی شود و زیربنای اصلی این اطلاعات به طور مطلوب تکوین نیافته و فهمی مفرط در نهادهای آتی سایه افکنده است.

چگونگی کیفیت اطلاعات و کارایی و فرآیند آن می تواند در جهت گیری های مدیریت، سهم به سزایی داشته باشد به طور کلی هیچ سازمانی بدون سیستم اطلاعاتی نمی تواند در مقابل دنیای پویای امروزی از خود محافظت کند با توجه بع آن که دانش تکنولوژی اطلاعات در عصر حاضر به عنوان مقوله ای معین به صورت عامل تحول در آمده است.

در هر حال برقراری ارتباط انگیزه پیدایش نخستین دستگاه های پردازش الکترونیک اطلاعات را در بین سالهای 1941 تا 1951 موجب شده و کامپیوتر هایی چون (WHIRL WIND - ENIAC , EDSAC , EDVAC) در این سالها به وجود آمد با به وجود آمدن صنعت کامپیوتری نخستین کامپیوترهای تجاری ساخته شدند و برای پردازش اطلاعات در زمینه های گوناگون به کار گرفته شده اند در دهه های 1940 تا 1970 با پیدایش ترازیستور در آزمایشگاه بل (BELL Laboratory) و مدارهای مجتمع (ic) و مدارهای مجتمع بسیار انبوه (VISI) و ابر انبوه (ULSI) که هر یک چندین و چند برابر دیگری ظرفیت داشته و زمینه ای برای پردازش اطلاعات گوناگون می باشد.

با این حال تحول شگرف بعدی به اواخر دهه 1970 بر می گردد که با استفاده از تراشه های (CHPS) کوچک ولی پر ظرفیت به کامپیوترهای تخصصی (PC) به بازار عرضه شده است که با کاربرد نرم افزارهای چند کاربردی در شبکه ها استفاده از کامپیوتر همگانی و در کلیه عرصه های زندگی متداول گردید به این ترتیب دروازه اطلاعات گشوده شد در طول چهل سالی که از ابداء نخستین کامپیوتر گذشته است کامپیوتر ها در نقش نگهدارنده و پردازش اطلاعات در کلیه رشته ها و شاخه های علمی و صنعتی اجتماعی، اقتصادی، تجاری، آموزشی و نظامی کاربرد یافته است.

حسابداری از نخستین دانستیهای علمی و اولین رشته ای بود که کامپیوتر را به خدمت گرفت به این ترتیب نخستین کامپیوتر های تجاری به خدمت امور مالی و حسابداری واحد های بزرگ اقتصادی در آمده است بطوریکه با پیدایش کامپیوترهای کوچک موسوم به شخصی (PC) که نسبتا ارزانتر، بسیار کم حجم تر و کار با آن ساده تر بوده و ابداع شبه های نرم افزار حسابداری شتاب تازه ای در استفاده از کامپیوتر در حسابداری پدید آورد و بسیاری از واحد های متوسط کوچک نیز به سیستم حسابداری کامپیوتر روی آوردند. بطور کلی استفاده از کامپیوتر در حسابداری موجب آن شده و می شود که عملیات ملال اور و تکراری دفتر داری چون ثبت و نقل به حداقل تقلیل یابد و محاسبات ساده و نتایج عملیات و وضعیت مالی واحدهای اقتصادی به سرعت گزار ش شود اطلاعاتی گسترده از جنبه های گوناگون فعالیتهای یک واحد فراهم آید.

با توجه به مطلب ارائه نشده بکارگیری سیستمهای کامپیوتری در حسابداری واحدهای اقتصادی و استفاده از کامپیوتر در حسابداری واحد های اقتصادی و استفاده از کامپیوتر در حسابرسی سیستم های مزبور الزامی می باشد و تکنیک های خاص برای حسابرسی واحدهای اقتصادی از سیستم مالی حسابداری کامپیوتری بعنوان مقوله ای معین مطرح شده به این ترتیب حسابرسی سیستمهای کامپیوتری بعنوان مقوله ای معین مطرح و رشد و رواج یافته است با رواج کامپیوترهای شخصی و افزایش کاربرد کامپبوتر در زمینه های مختلف از جمله کار حسابداری موسسات کوچک و بزرگ تکنیک های حسابرسی به کمک کامپیوتر ( Computer Assisted Audit ivy Technics ) پدید آمد و این تکنیک ها در حسابرسی کلیه موسسات که با سیستمهای کامپورتری کار می کنند رواج یافته است به این ترتیب کاربرد کامپیوتر در تحقق اهداف حسابداری از جمله چشم اندازهای حسابداری و حسابرسی و نشان دادن نقش کامپیوتر در استفاده از آن است.

بطور کلی خصوصیات بارز کامپیوتر سرعت، دقت، حافظه و تست پردازش آن است و اینها همان عواملی است که در امر حسابداری نقش بسیار مهمی را دارا می باشد.

تاریخچه سیستمهای اطلاعاتی

سیستمهای اطلاعاتی از دیرباز با بشر زندگی می کرده و شاید بتوان قدمت آنرا به زندگی بشر دانست تا سال 1995 بیشتر این تکنولوژی تحت نفوذ ساختار کاغذ و قلم کارکنان بود در زمان استاندارد اطلاعات به پردازش اطلاعات حسابداری، حقوق و دستمزد و سیستمهایی که برای انجام عملیات روزمره مناسب و ضروری بوده اکتفا می نمود مثلا پردازش اطلاعات، شفارشات، صورت بها با ظهور ماولین کامپیوتر مطرح شد جانشین نمودن کامپیوتر به جای کارگر یا به عبارت صحیح تر دفاتر روزنامه و کل، عین و غیره و کلا مکانیزه کردن امور به همین سبب تحول عظیمی در اداره اطلاعات در بوجود آمدن متخصصین در این زمینه گردید.

مشکلات در این زمان بسیار بود سخت افزارهای کامپیوترهای دارای کارایی کافی و لازم نبودند و ازنظر فنی مشکلات زیادی را فراهم می کردند و متخصصین کامپیوتر توانایی رفع مشکلات را نداشتند در نتیجه گله و شکایت مدیران روز به روز زیادتر و در سالهای 1960 تا 1970اولینت کاربرد کامپیوتر در حوزه عملیات حسابداری با انجام امور پرداخت حقوق و دستمزدها بود و رشد عظیمی در پردازش اطلاعات پید اشد که لزوم مدیریت اطلاعات را ضروری نمود و ساختار متمرکز اطلاعات با ورود کامپیوترهای کوچک ( MINI COMPUTER) بوجود آمد زیرا اینگونه کامپیوترها با سرعت بالا حافظه و توانایی حل مشکلات و قیمت و مناسب آن نقش خوبی را ایفا نمودند.

البته یکی دیگر از امکانات گسترش کامپیوتر این بود که کاربران می توانستند خود به طراحی سیستم ها اقدام نمایند.

در دهه 80 استفاده از اهرم اطلاعات نقش دیگری بود ک به کامپیوتر واکذار گردید مشتریان از خدمات کامپیوتری استفاده می کردند در دهه 90شاهد آن بودیم که کامپیوترهای کوچک و ایستگاهها و کامپیوترهای شخصی همه گیر شدند انتقال کامپیوترهای بزرگ به کوچک و همچنین بهره گیری از سیستم های اطلاعاتی بری دوستان حتمی شده است.

اجزای تشکیل دهنده سیستم اطلاعات حسابداری (AIS)

هر سیستم اطلاعات حسابداری همگام با یک عملیات تجاری عمل می کند. بسیاری از داده های این سیستم توسط واحدهای عملیاتی به مراکز کار و فعالیت سازمان تهییه و بسیاری از ستانده های آن نیز برای اداره این عملیات به کار گرفته می شوند. بنابر این ما باید سیستمهای اطلاعات حسابداری را در رابطه با کاری که توسط سازمان انجام می شوند تجزیه و تحلیل و اداره کنیم.

برای مثال یک حسابدار مدیریت برای تهیه گزارشهایی جهت تصمیم گیری مدیریت باید ماهیت فعالیتهای سازمان خود را بدرستی بشناسد.

...

تحقیق نقش کامپیوتر در تحقق اهداف حسابداری

فهرست مطالب

فصل اول کلیات

1-1- تعریف موضوع

2-1- سوالات تحقیق

3-1- اهمیت موضوع

4-1- اهداف تحقیق

5-1- فرضیات تحقیق

6-1- قلمرو تحقیق

7-1- متغیرهای تحقیق

8-1- روش تحقیق

9-1- مشکلات و موانع تحقیق

فصل دوم : ادبیات موضوع

بخش اول، مقدمه ای بر سیستم های اطلاعاتی

1-2- تاریخچه سیستم های اطلاعاتی

2-2- آینده و روند تکاملی آن چیست

3-2- بخش دوم : سیستم ها چگونه طراحی می شوند

4-2- آنالیست کیست ؟

5-2- نگرشی بر منابع تجزیه و تحلیل و طراحی سیستم ها

6-2- مرحله اول : امکان سنجی

7-2- مرحله دوم : مطالعه سیستم و تجزیه و تحلیل آن

8-2- تجزیه و تحلیل اطلاعات

9-2- مرحله سوم : طراحی سیستم با SYSTEM DE SIGN

10-2- مرحله چهارم : برنامه نویسی PROGRAMMING

11-2- مرحله پنجم : اجرا ( پیاده سازی IMPLEMENTATION)

12-2- مرحله ششم

انجام اطلاعات برای مراحلی که نیاز به تغییرات است

ساختار سیستم اطلاعات بازرگانی

مراحل و طراحی و اجرای سیستم های اطلاعاتی و مالی

بخش سوم : زمینه های فعالیت های آینده حسابداری

13-2- زمینه های فعالیت آینده حسابداری

- اجزای تشکیل دهنده سیستم اطلاعاتی حسابداری (AIS)

14-2- پردازش معاملات TRANCTION PROCESSING

15-2- تصمیم گیری مدیریت (MANAGEMENT DECISION MAKWG)

16-2- گزارش گیری یا گزارش دهی (EXPERT SYSTEM)

17-2- عملیات و توسعه سیستم ها

18-2- مخزن اطلاعاتی

19-2- تکنولوژی

20-2- کنترل

فصل سوم ( روش تحقیق )

1-3- روش تحقیق

2-3- تحقیق توصیفی

3-3- مراحل مختلف تنظیم تحقق توصیفی

4-3- ویژگی های تحقیق توصیفی

5-3- روش گرآوری اطلاعات

6-3- جامعه آماری

7-3- نحوه سنجش متغیرها

8-3- سبک نگارش تحقیق

9-3- تکنیک های آماری مورد استفاده در تحقیق

فصل چهارم ( حسابداری سیستم های کامپیوتری)

حسابداری سیستم های کامپیوتری

برنامه حسابگر چیست ؟

1- نحوه نصب نرم افزار حسابداری

2- شروع کار

3- تکمیل کار

گام به گام شروع کار با حسابگر

4- بهره برداری

5- تسهیلات

فصل پنجم ( تجزیه و تحلیل )

1-5- خلاصه و نتیجه گیری، توصیه و پیشنهاد

2-5- عوامل عقب ماندگی

منابع و مآخذ

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید